Barion Pixel

Hosszbordás szíj és mosógép ékszíj

Poly-V szíjaink egyesítik a lapszíjak és az ékszíjak előnyeit. Nagyobb teljesítmény átvitelére képesek megnövelt érintkező felületének köszönhetően. A modern gépkocsik és mosógépek ékszíj hajtásai ezzel a szíjjal készülnek. Elérhetőek PH, PJ, PK, PL, PM, profillal. Ezek a profilosztások a bordák osztását és méreteit jelölik. Hosszbordás szíjakat használnak általában mosógépek, szárítógépek hajtásánál. Ezért gyakran van igény rájuk a háztartásokban is.

Mosógép ékszíjaink általában gumiból, ritkább esetben poliuretánból készülnek. Erőhordozószáluk üvegszál. A hosszbordás szíjak méreteinél először meg kell határozni a bordák méretét. Első és legfontosabb a bordák távolságának és a bordák magasságának meghatározása, a bordák számának megvizsgálása és végül a szíj belső oldalán mért hossz lemérése. Sok esetben a szíjakon, főleg mosógép ékszíjak esetében a szíj külső felén a gyártói felirat minden fontos információt elárul nekünk.

A mosógép ékszíjak - Hosszbordás szíjak feliratának jelölése

A PJ jelölés a borda méretére utal - Ebben az esetben a borda magassága 3.5 mm, a bordaközepek távolsága 2,34 mm.

A szíjon található 456-os jelölése a szíj hosszúságára utal. Ezen túl a feliraton látható még a szíj gyártója/márkája és egyéb gyártói jelölések.

Sok esetben a profil jelölés után egy szám is megtalálható (Például PJ4 -  Pj profil és 4 bordát jelöl) ez a bordák számára utal. Ha nincs feltüntetve a borda száma, akkor azt szükséges megszámolni saját magunknak. 

Webáruházunkban megtalálatóak Whirlpool, Beko, Gorenje, Indesit, Ariston, Zanussi, Bosch, LG, Samsung, Candy stb. gyártó mosógépeihez és szárítógépeihez használható prémium minőségű szíjak.

Profil méretek:

PROFILOK PH PJ PK PL PM TB2
Borda osztás [mm] 1,60 2,34 3,56 4,70 9,40 2,0
Magasság
[mm]
2.5 3.5 5.5 7.0 13.0 2,2
Rendezés: