Barion Pixel

Lineáris vezeték - Lineáris kocsi - Lineáris megvezetés

Az iparban lineáris mozgatáshoz gyakran precíziós lineáris vezetéket és hozzá tartozó lineáris kocsit használunk. Ezek az alkatrészek elengedhetetlenek az ipari automatizáláshoz. Termékkínálatunkban megtalálhatóak golyós kivitelű lineáris kocsik normális és miniatűr méretben, de létezik körtengelyes vagy külső megvezetésű lineáris megoldások is.

A lineáris vezetékek használatának előnyei:

  • nagy pontosság: lineáris vezetékeinknek kicsi a surlódási ellenállása, ezért kevesebb mozgató erő kell használatkor
  • nagy teherbírás: a kiváló alapanyag és kialakítás miatt nagy teherbírású rendszerek hozhatók létre használatukkal
  • nagy mozgatási sebesség: a kicsi surlódási ellenállásnak köszönhetően nagy mozgatási sebesség is elérhető
  • hosszú élettartam: a kiváló alapanyaghasználat miatt egy jól megtervezett rendszer hosszú évekig gond nélkül használható.

Lineáris vezetékeinkhez felhasználástól függően többféle típusú lineáris kocsit ajánlunk. Létezik hagyományos, magasított, szélesített, rövidített verziója is a lineáris kocsiknak. Ezek a kocsik minden esetben menetes furattal vannak ellátva. Rendszereinkben szereplő vezetékek és kocsi normál vagy magas pontosságúak. Lineáris kocsijaink háromféle előfeszítési értékkel rendelhetőek (előfeszítés nélkül, enyhe előfeszítés, közepes előfeszítés)
A körtengelyes és külső megvezetésű lineáris rendszereink kiváló és csendes futásúak, magas minőségűek. Szintén precíziós haszálatra alkalmasak.

A lineáris vezetékeket (síneket) X és Y tengelyes mozgatásra is egyaránt ajánljuk. Ez a lineáris megvezetés széles körben elterjedt jól kezeli a hőmérséklet változást és kiválóan reagál a sebességváltozásra is. Kínálatunkban a legfontosabb típus a golyós csapágyas kivitelű lineáris vezeték és kocsi. Használatukkal nagy pontosság és teherbírás érhető el. A többféle lineáris kocsi kompatibilitás miatt van lehetőség számos felhasználásra alkalmazni. A lineáris megvezetés három fő részből áll: a lineáris vezetékből, a hozzájuk tartozó lineáris kocsiból és e kettő ideális mozgásáért felelős csapágygolyókból.

Rendezés: