Barion Pixel

Fogasszíj

Neoprén és poliuretán anyagból készülő fogasszíjaink elérhetőek metrikus és collos osztással, de akár duplafogas kivitelben, melyeket két oldali hajtásoknál alkalmazunk. Webáruházunk kínálatában megtalálhatóak továbbá speciális Poly Chain és Eagle fogasszíjak és folyóméterben kapható fogasszíjak. Kiegészítő termékként alumínium fogasszíj leszorító lemezeink közül is válogathat. A fogasszíjak használatával pontos szinkronhajtás kivitelezhető. A fogasszíj hajtás előnye: a csendes üzem, a gyors és egyszerű szerelhetőség. Nem igényel folyamatos karbantartást.

Fogasszíjaink magas minőségű anyagokból készülnek a megbízhatóságra és tartós használatra tervezve. A precíziós gyártási folyamatoknak köszönhetően a szíjak pontos fogazásúak és ellenállók az időjárási viszonyokkal és a kopással szemben. Az általunk kínált fogasszíjak kiváló hajtási hatékonyságot biztosítanak, mivel a fogazás pontos és szoros illeszkedést biztosít a hajtó- és hajtott tárcsa között. Ez növeli a hajtási erőátvitel hatékonyságát, csökkenti az energiaveszteséget. A collos osztású és a metrikus fogasszíjaink egyaránt  hosszú élettartamúak, és minimális karbantartást igényelnek. Az alacsony súrlódás és a kopásállóság révén ritkán kell cserélni őket, így a gépek hosszú távon is hatékonyan működnek.

Fogasszíjaink az alábbi típusban érhetőek el:

Metrikus osztású fogasszíjak gumiból:
 

Típus HTD3M HTD5M HTD8M HTD14M STD3M STD5M STD8M STD14M
Fogközép távolság 3 mm 5 mm 8 mm 14 mm 3 mm 5 mm 8 mm 14 mm


Metrikus osztású fogasszíjak poliuretánból:

 

Típus T2

T2,5

T5 T10 AT5 AT10 AT20
Fogközép távolság 2 mm 2.5 mm 5 mm 10 mm 5 mm 10 mm 20 mm


Collos osztású fogasszíjak gumiból:

 

Típus MXL

XL

L H XH XXH
Fogközép távolság 2,32 mm 5,08 mm 9,525 mm 12,7 mm 22,25 mm 31.75 mm


Fogasszíjaink elérhetőek készre gyártottan, ahol a hosszúság fix a szíj szélességét mi vágjuk a kért méretre. Vagy van folyóméteres fogasszíjunk is, ahol a szíjszélesség adott, a hosszúságot mi bontjuk a kívánt méretre.

Rendezés: