Barion Pixel

Ékszíjak - Hosszbordás szíjak

Az ékszíjak, mint a mechanikus hajtás legalapabb elemei kerültek webáruházunk kínálatába. Keresztmetszetük trapéz alakú, anyagúk általában gumi, mely belsejében erőhordozószál húzodik. A legáltalánosabb ékszíjak a klasszikus profillal rendelkező ékszíjak. Léteznek keskeny profilú ékszíjak, melyek ugyanazon profilszélesség mellett nagyobb erőt tudnak átvinni, mint egy klasszikus ékszíj. Hatszögletű ékszíjainkat abban az esetben ajánljuk, amikor a hajtás tárcsái különböző irányban forognak, mivel ezek a szíjak mindkét oldalukkal képeset hajtást átvinni. Klasszikus  és keskeny profillal is léteznek fogazott ékszíjak, melynek előnye az, hogy kisebb tárcsáátmérővel használhatóak, jobb tapadást, nagyobb erőátvitelt garantálnak sima felületű ékszíjaknál. Léteznek átlapolt ékszíjak, melyek elsősorban a mezőgazdaságban terjedtek el. Nagyobb rezgéseket keltő gépeknél, kombájnoknál használatos. Az átlapolt szíjak hátoldalán lévő átlapolás megakadályozza a szíj megcsúszását, ebből kifolyólag nagyobb erőátvitel és hosszabb élettartam jellemzi. Kínálunk továbbá szövetbevonatos fűnyíró traktor ékszíjak is, mely előnye a nagyobb hőtűrő képesség és rugalmasság. Jobban ellenálló a hirtelen lökésszerű igénybevételnek. Ahogy a felsorolásban is látszik az ékszíj méretekből van bőven. Mi abban igyekszünk segíteni önöknek, hogy budapesti ékszíj boltunkban vagy telefonon beazonosítjuk az önök által keresett ékszíj méretét és igyekszünk ugyanolyat kínálni önöknek mint méretben, mint minőségben.

Hosszbordás szíjaink többféle profillal alkalmasak mezőgazdasági és ipari hajtások átvitelére. Megnövelt érintkező felülete miatt nagyobb erőátvitelre képes, mint egy hagyományos laposszíj.

Kínálatunkban  ipari és általános felhasználásra is megtalálhatóak klasszikus profilú ékszíjak, keskeny és átlapolt szíjak, fogazott ékszíjak. A legmagasabb minőségű Optibelt, ConCar, Mitsuboshi, DTE, Powerbelt ékszíjainkat az összes elérhető méretben kínáljuk webáruházunkban.

A szíjhajtásoknak számos előnye van más meghajtási rendszerekkel, például a lánc- vagy fogaskerék meghajtás szemben. A szíjhajtás olyan súrlódásos meghajtórendszer, amely két tárcsa közötti szíjat használ az egyik tengelyről a másikra történő erőátvitelhez. A szíjhajtások eleve egyszerűek és hatékonyak, nem szükséges kenés, és a szíjak nagy felülete miatt minimális a csúszás és a rezgés. Az ékszíjhajtások nagy sebességnél is egyenletes nyomatékátvitelt biztosítanak, minimális karbantartást igényelnek, könnyűek, más rendszereknél kevesebb alkatrészt igényelnek, és költségmegtakarítást jelentenek több alkatrész egyidejű meghajtása esetén.

Az ékszíj beazonosításához fontos tudni az ékszíj méreteit. A szíj szélességét és magasság profilját, valamint a hosszúságát, ami lehet a belső oldalon mért hossz , a külső oldalon mért hossz vagy sok esetben középméret is. Ha valaki ellátogat a budapest ékszíj boltunkba, akkor segítünk beazonosítani az ön által keresett ékszíj méreteit.